Λαϊκά παραμύθια που έχουν καταγραφεί στον προφορικό πολιτισμό και παρουσιάζονται με λιτό τρόπο, με τη συνοδεία μουσικού. Απευθύνεται σε παιδιά αλλά και ενήλικες.
Η παράσταση αρχίζει με καλωσόρισμα των θεατών και μια ολιγόλεπτη διαδραστική εισαγωγή σχετικά με τη φύση και τα πλεονεκτήματα του παραμυθιού. Κατόπιν, ξεκινάει η αφήγηση παραμυθιών, η επιλογή των οποίων ποικίλλει, αλλά πάντα περιστρέφεται γύρω από τα παραδοσιακά παραμύθια διαφόρων ελληνικών περιοχών, με έμφαση στις πηγές από τη νησιωτική Ελλάδα κι ένα παραμύθι του τόπου υποδοχής, εάν είναι διαθέσιμο. Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, το κοινό καλείται να βρεθεί στη θέση του αφηγητή και να απευθύνει στο κοινό ένα παραμύθι της δικής του επιλογής. Επίσης, στην προσκλητήρια ανακοίνωση της παράστασης ανακοινώνεται ότι οι ντόπιοι μουσικοί και αφηγητές είναι ευπρόσδεκτοι να την πλαισιώσουν, κατόπιν συνεννόησης με τον φορέα υποδοχής.
Στόχος είναι να αναβιώσουν τα ακούσματα του λαϊκού παραμυθιού το οποίο ποτέ δεν έλειψε από τις ανθρώπινες κοινωνίες από αρχής κόσμου διαμορφώνοντας παραλλαγές του αρχικού πυρήνα του και εξακολουθεί να συγκινεί στις μέρες μας. Εμπλουτίζεται με μουσική είτε παραδοσιακή είτε πολυεθνική, πάντα όμως αυτοσχεδιαστική όταν συνοδεύει το παραμύθι. Ενίοτε υπάρχουν τραγούδια ενδιάμεσα στις αφηγήσεις. Έτσι, το παρελθόν συνδυάζεται με το παρόν, σαν δύο χρώματα που το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο. Ο ρόλος του είναι καταρχήν ψυχαγωγικός, ωστόσο προσδοκά την πολιτισμική επικοινωνία των παλαιότερων με τις νεότερες γενιές και μεταλαμπαδεύει τη λαϊκή σοφία, συχνά άγνωστη στους μικρούς και ξεχασμένη από τους μεγάλους.
"όσα αλήθεια, τόσα μύθια"
παραστάσεις αφήγησης παραμυθιού
με συνοδεία ζωντανής μουσικής