top of page

Δρώμενο για το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Περάσαμε καλά γιατί ήμασταν μαζί!

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ζήσαμε στιγμές λαμπερές στην Άνω Σύρο, κάνοντας ένα δρώμενο για το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού: Οι διαγωνιζόμενες ομάδες έπρεπε να ακούσουν την ιστορία που διηγιόταν μια μάγισσα για έναν πειρατή που έκλεψε τα λουκούμια απ’ το νησί για να το αποδυναμώσει. Μέσα από την ιστορία έπαιρναν οδηγίες πώς να ξαναπάρουν το λουκούμι πίσω, αφού πρώτα ξεπερνούσαν το εμπόδιο των ποντικών που τον προστάτευαν. Η ιστορία είναι πρωτότυπη, δηλαδή δημιουργήθηκε από τη «λαλού» ειδικά για το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού και είναι χάρισμά του μαζί με την ευχή κάθε χρόνο να κάνει άνω κάτω το νησί!

Αλλού θέλω να καταλήξω: Γι’ αυτό το δρώμενο εργάστηκαν άνθρωποι που αγαπούν αυτήν την τέχνη, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους κι από διαφορετικούς δρόμους. Για την πραγματοποίησή του, συνεργάστηκαν μέλη της ομάδα αφηγητών «παραμυθιαΖω» που υπάρχει εδώ κι ενάμιση χρόνο στη Σύρο και μέλη της ολοκαίνουργιας ομάδας δρώμενων του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου· έγιναν ο πειρατής που είχε τα λουκούμια και οι ποντικοί που μάχονταν για λογαριασμό του. Νιώθω ευγνωμοσύνη που βρέθηκαν στο πλάι μου. Όταν ο ένας λέει ένα κι ο άλλος νιώθει δύο, κάνεις το ταξίδι σου προς την παρουσίαση ανάλαφρος και γεμάτος· το άγχος απορροφάται, η ευχαρίστηση πολλαπλασιάζεται. Ακόμα, για την αμφίεση όλων μας φρόντισε το κατάστημα «Εποχές» και το μακιγιάζ επιμελήθηκε η «Agni Ritsa Nails». Ευχαριστώ ;-)

Έτσι κι αλλιώς, για να πραγματωθεί αυτό το απόγευμα χαράς στην Άνω Σύρο, χρειάστηκε να συντονιστούν άνθρωποι πολλοί: η περσινή νικήτρια ομάδα του Καρναβαλιού «Εποχές» που το διοργάνωσε, οι εθελοντές που ήταν ακροβολισμένοι σε κάθε πόστο, η Λουκουμοεπιτροπή που είναι ακούραστη στο πλευρό όλων, οι διαγωνιζόμενες ομάδες που συμμετείχαν με ζήλο, ο Δήμος που συντάχθηκε με την καινούργια ιδέα, οι χορηγοί που το στήριξαν, τα μέσα ενημέρωσης που το διέδωσαν.

Πόσους ανθρώπους μέτρησε ο καθένας σε αυτό το κείμενο; Και πόσα ονόματα είναι κρυμμένα μέσα σε κάθε ομάδα ή γενικό τίτλο; Για να έχουμε όμορφες στιγμές, χρειάζεται να εργαζόμαστε όλοι μαζί. Κι όπως λέει το τοιχάκι στο λιμάνι της Σύρου, «Αγάπη μόνο κι όλα τα άλλα βάλτα για προσάναμα». Αλλιώς δε γίνεται.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ κι αλλού!

Δείτε δημοσίευμα του syrostoday εδώ

10888658_10152670906658429_6576123751264018327_n.jpg
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page